У рамках діяльності Науково-освітнього центру інтелектуальної власності, співзасновником якого є Науково-дослідний інститут інтелектуальної власності, Олена Орлюк, директор НДІ ІВ, 

разом із студентами магістратури з інтелектуальної власності КНУ ім. Тараса Шевченка взяла участь у Навчальному візиті до штаб-квартири Всесвітньої організації інтелектуальної власності  у центрі світової дипломатії - Женеві.

Доброю практикою нині стало утворення на базі закладів вищої освіти науково-освітніх центрів, що сприяють обміну та поширенню знань не тільки в країні, а й за її межами. В першу чергу завдяки академічній мобільності науковців та студентів, участі в міжнародних конференціях та конгресах, пітримки подібних навчально-ознайомчих візитів, що дозволяють налагодити зв’язки між представниками наукових кіл галузі, обмінюватися досвідом та напрацюваннями.

В рамках Навчального візиту (Еducational briefings for groups of students, professionals and others to learn about our work) до штаб-квартири Всесвітньої організації інтелектуальної власності учасники змогли ознайомитися із напрямами діяльності ВОІВ та ділилися досвідом розв’язання проблем охорони й захисту прав інтелектуальної власності у національних юрисдикціях, активно обговорювали проблематику впливу технологій та ІР-сфери, досліджували шляхи розвитку інноваційних систем тощо. 

Із привітальним словом виступив пан Михайло Свантер, директор TDS WIPO та його колеги, а також Касим Величко, який активно опікується розвитком офісу TISC в Україні.

Під час візиту студенти взяли участь у щорічній конференції з питань інтелектуальної власності під егідою ВОІВ, де змогли гідно представити свої знання та навички перед світовою спільнотою фахівців з права інтелектуальної власності. Слухали доповіді працівників ВОІВ щодо сучасних тенденцій розвитку інтелектуальної власності, виступали з власними презентаціями та обговорювали найбільш актуальні проблеми та виклики галузі із іншими колегами. 

"Навчальна поїздка до штаб-квартири ВОІВ, - каже Ольга Клочко, студентка магістратури з інтелектуальної власності, - подарувала не лише нові знання та знайомства, а й надала впевненості у тому, що інтелектуальна власність створює майбутнє людств". 

Високий рівень доповідей та професійної підготовки учасників з України визнали і організатори заходу. Самі ж студенти зізнаються: «Відчували велику відповідальність достойно представити нашу країну».

Молоді дослідники з України взяли участь у дискусіях з учасниками, що представляли провідні університети та освітні центри Ізраїлю, України, Білорусі, Киргизстану та інших країн та мали можливість обговорити широке коло питань інтелектуальної власності та почерпнути для себе корисну інформацію, яка стане орієнтиром в майбутній професії. "Традиційні знання", "штучний інтелект", "блокчейн" - теми, які сьогодні піднімає молодь. В ці моменти, - зауважує Карина Вакарєва, учасниця візиту, - дійсно відчуваєш, що IP-сфера живе, розвивається щосекунди".  

Україна, як держава, що має потужний науковий потенціал, зацікавлена у молодих професійних кваліфікованих кадрах, які здатні представляти її інтереси за кордоном в міжнародних організаціях та представництвах.

Потужною мотивацією, що надихала студентів до професійного зростання, послужив візит до посольства України в Женеві. Велику гордість відчули, коли пан Юрій Клименко, який очолює Постійне представництво України при ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві, вітаючи гостей, відзначив, що він є випускником КНУ імені Тараса Шевченка! Так само як і пан Олександр Шевченко, який є заступником керівника програм TDS WIPO. Наочний доказ, що за бажання освіта  відкриває необмежені можливості! Особливо, якщо із часом набувати додаткових знань у провідних університетах світу й підвищувати свій професійний рівень.

Поїздка стала стимулом для молодих фахівців, що охоче поділилися своїми враженнями.

«Поїздка у ВОІВ з навчальним візитом, - підсумовує Андрій Зозулюк, учасник візиту, - залишила в моїй скупій душі студента старших курсів одну дуже сильну емоцію, яку не так просто викликати, і тим більше не так просто загасити. Це натхнення. Натхнення і надалі вивчати особливості права інтелектуальної власності в Україні і світі. Натхнення досліджувати можливості іноваційного розвитку для України, ключом для яких, на мою думку, стануть  саме належним чином захищені національні об'єкти права ІВ. Натхнення використати отримані знання та настанови».

Більше вражень учасників 

Останні новини

Анонс подій

Анонс конференцій

 

 

    

 

Зв'яжіться з нами

Для отримання послуг з аудиту та експерної оцінки, консультацій з питань інтелектуальної власності.

Контакти

Київ, 03150 вул. Казимира Малевича, 11

Тел.: +38 (044) 200 08 76
Email: ndiivu@gmail.com