23 листопада 2018 року в м. Полтава на базі Полтавської державної аграрної академії відбулася І Всеукраїнська науково-практична конференція «Селекційні досягнення в Україні: проблеми правової охорони та перспективи вдосконалення захисту». Організатори конференції Науково-дослідний інститут інтелектуальної власності НАПрН України разом з Національною академією аграрних наук за підтримки Міністерства освіти і науки України та Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Конференція  об'єднала науковців, фахівців аграрного виробництва, науково-педагогічних працівників аграрних університетів та представників приватного аграрного бізнесу України. Учасники представили 28 доповідей  та розглянули широке коло питань, серед яких:

  • >Законодавство України у сфері охорони селекційних досягнень та шляхи його розвитку у зв’язку з євроінтеграцією.
  • Сучасна селекційна практика в Україні та її проблеми.
  • Шляхи розвитку процесу підготовки фахівців аграрних університетів у селекційній сфері.
  • Комерціалізація селекційних розробок та державна підтримка.

В рамках конференції відбувся круглий стіл з проблем правової охорони та перспектив вдосконалення захисту селекційних досягнень в Україні. Модератор круглого столу - Наталія Мироненко, заступник директора НДІ інтелектуальної власності з наукової роботи, доктор юридичних наук, професор, член-кореспондент НАПрН України, Заслужений юрист України.

З установчою доповіддю виступив  Олександр Пічкур, провідний науковий співробітник НДІ інтелектуальної власності НАПрН України м. Київ, на тему: «Забезпечення правової охорони селекційних досягнень у рослинництві у відповідності з Конвенцією UPOV та Європейським законодавством».

Після обговорення доповіді та проведення дискусії учасники конференції ухвалили резолюцію на адресу Кабінету Міністрів України та Міністерства аграрної політики та продовольства України.

 

 

Останні новини

  • 26
    квіт. '24

    25 квітня в інституті відбувся захист дисертації

    25 квітня 2024 року проведено засідання спеціалізованої вченої ради щодо захисту дисертації Олександра Зосименка на тему: «Договори керованого доступу як правовий механізм забезпечення доступу до лікування», зі спеціальності 081 – «Право». 

  • 23
    квіт. '24

    Представники інституту взяли участь у Ai4art&media 2024 Forum

    23 квітня представники Науково-дослідного інституту інтелектуальної власності взяли участь у роботі Ai4art&media 2024 - міжнародного форуму, присвяченого питанням штучного інтелекту. Цей захід - динамічний перетин штучного інтелекту, креативних технологій та медіаіндустрії. 10 крутих спікерів з України та США, серед яких авторитети галузі, які співпрацюють з Hollywood, Neflix, Warner Bros долучились до події, що пройшла у змішаному форматі.
  • 10
    квіт. '24

    Конкурс робіт аспірантів і молодих вчених 2024

    Науково-дослідний інститут інтелектуальної власності Національної академії правових наук України оголошує конкурс з нагоди Всеукраїнського фестивалю науки на кращу наукову роботу аспірантів та молодих вчених.

Анонс подій

Анонс конференцій

 

 

    

 

Зв'яжіться з нами

Для отримання послуг з аудиту та експерної оцінки, консультацій з питань інтелектуальної власності.

Контакти

Київ, 03150 вул. Казимира Малевича, 11

Тел.: +38 (044) 200 08 76
Email: ndiivu@gmail.com