Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та Державна організація «Національний офіс інтелектуальної власності» 13 вересня провели перші публічні обговорення проекту Національної стратегії у сфері інтелектуальної власності на період 2020 – 2025 роки (далі - Стратегія).

Підготовка Стратегії в Україні відбувається спільно з ВОІВ, відповідно до Програми співробітництва між Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Всесвітньою організацією інтелектуальної власності на 2018-2019 роки.

Національна стратегія у сфері інтелектуальної власності визначає поточний стан та наявні проблеми й має на меті визначення необхідних умов для успішного завершення законодавчої, інституційної та судової реформ у сфері інтелектуальної власності для створення, охорони, управління, комерціалізації інтелектуальної власності, максимального використання потенціалу інтелектуальної власності у розбудові інноваційної системи, створення ефективної системи захисту прав інтелектуальної власності, підтримки винахідництва, підвищення рівня освіти й культури та популяризації знань у сфері інтелектуальної власності. 

У розробці Стратегії взяли участь 31 експерт, які є провідними фахівцями у сфері інтелектуальної власності. Серед них представники органів виконавчої та судової влади, наукових установ, адвокати та патентні повірені. 

Під час першого обговорення Стратегії виступила доктор юридичних наук, дійсний член (академік) НАПрН України, директор Науково-дослідного інституту інтелектуальної власності Національної академії правових наук України Олена Орлюк, яка розповіла про передумови розробки, процес написання проекту Стратегії та основні положення проекту Стратегії.

Завідувач сектору використання та передачі прав інтелектуальної власності економіко-правового відділу НДІ інтелектуальної власності НАПрН України, патентний повірений Олена Тверезенко розповіла про необхідність врахування специфіки охорони та захисту інтелектуальної власності у інших стратегічних документах України, у тому числі у Стратегії національної безпеки України та Стратегії сприяння залученню приватних інвестицій у сільське господарство на період до 2023 року. 

З положеннями проекту Національної стратегії у сфері інтелектуальної власності можна ознайомитись за посиланням.

Подальші обговорення проекту Національної стратегії відбудуться у Києві (20.09.19; 02.10.19; 05.11.19), Одесі (27.09.19), Львові (11.10.19), Харкові (18.10.19) та Дніпрі (25.10.19). 

Більш детальна інформація щодо Стратегії розміщена на сайті http://strategyip.info.

Фото з ресурсу НОІВ.

 

Останні новини

Анонс подій

Анонс конференцій

 

 

    

 

Зв'яжіться з нами

Для отримання послуг з аудиту та експерної оцінки, консультацій з питань інтелектуальної власності.

Контакти

Київ, 03150 вул. Казимира Малевича, 11

Тел.: +38 (044) 200 08 76
Email: ndiivu@gmail.com