25 березня відбулося чергове засідання Клубу інтелектуальної власності. Це унікальне об’єднання, що розпочиналось як клуб неформального спілкування молодих спеціалістів у сфері інтелектуальної власності за ці роки перетворилось

на потужне об’єднання однодумців, своєрідний ресурсний хаб, де учасники можуть обговорювати найновіші тенденції у підходах до регулювання та міжнародної законодавчої практики ІВ.

Науково-дослідний інститут інтелектуальної власності вже кілька років підтримує це об’єднання, що було започатковано на базі кафедри інтелектуальної власності КНУ імені Тараса Шевченка.

На цей фаховий майданчик щоразу запрошуються досвідчені фахівці галузі, що охоче діляться своїм досвідом із студентами спеціальності «інтелектуальна власність» та майбутніми представниками професії. Клуб розвиває соціальні ініціативи у сфері інтелектуальної власності та заохочує активних громадян до участі у важливих процесах реформування галузі.

Засідання цього понеділка було присвячене питанням поширених причин попередньої відмови у реєстрації ТМ, практиці написання мотивованих відповідей на відмову та оскарження відмови у реєстрації ТМ в Апеляційний палаті.

Спікерами заходу виступили Юрій Охромєєв - керуючий партнер «IP Jurix», адвокат, патентний повірений, Людмила Запорожець - заступник начальника відділу сприяння захисту прав, Укрпатент, адвокат, Андрій Атаманчук - керуючий партнер «IMEKCO», патентний повірений.

На заході подискутували про те, як знайти спільну мову з Укрпатентом та подолати попередню відмову в реєстрації торговельної марки; про недосконалість процедури заперечень проти реєстрації знаків від третіх осіб, а також про документи, які приймає Апеляційна палата Мінекономрозвитку при оскарженні рішення Відомства за заявкою. І все це на прикладах імітацій державного гербу, реєстрації кольору як такого, оманливих позначень, описових, асоціативних, а також схожих настільки, що їх можна сплутати.

Сподіваємося, що подібні заходи сприятимуть формуванню сучасної системи інтелектуальної власності в Україні та подальшій популяризації цього напряму. Слідкуйте за анонсами чергових засідань клубу тут.

Останні новини

Анонс подій

Анонс конференцій

 

 

    

 

Зв'яжіться з нами

Для отримання послуг з аудиту та експерної оцінки, консультацій з питань інтелектуальної власності.

Контакти

Київ, 03150 вул. Казимира Малевича, 11

Тел.: +38 (044) 200 08 76
Email: ndiivu@gmail.com