10 грудня 2019  в НДІ інтелектуальної власності НАПрН України відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Порушення прав у сфері інтелектуальної власності як підстава адміністративної, кримінальної та цивільної відповідальності».

У конференції взяли участь більше 50 учасників. Серед них: викладачі закладів вищої освіти, науковці, студенти та представники громадських організацій. Загалом на конференції було представлено 16 організацій з різних регіонів України: 

• Науково-дослідний інститут інтелектуальної власності НАПрН України (Київ)

• Науково-дослідний інститут Приватного права і підприємництва імені академіка Бурчака Ф.Г.

• Сумський державний університет (м. Суми)

• Юридична компанія «Пахаренко і партнери» (м. Київ)

• Громадська організація «Світ винахідників і творців» (м. Київ)

• Київський національний університет імені Тараса Шевченка (м. Київ)

• Український державний хіміко-технологічний університет (м. Дніпро)

• Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» (м. Київ)

• Дніпропетровський НДЕКЦ МВС України (м. Дніпро)

• Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» (м. Харків)

• Запорізький національний університет (м. Запоріжжя)

• Адвокатська фірма Корченюка Р.В. (м. Житомир)

• Донецький національний університет імені Василя Стуса

• Національний технічний університет «Дніпровська політехніка» (м. Дніпро)

• Національна металургійна академія України (м. Дніпро)

• Придніпровська державна академія будівництва та архітектури (м. Дніпро)

З вітальним словом перед учасниками виступила Орлюк Олена Павлівна - директор НДІ інтелектуальної власності НАПрН України, д.ю.н., професор, академік НАПрН України. Вона наголосила на важливості проблематики конференції на сучасному етапі розвитку України.

З установчою доповіддю виступила Мироненко Наталія Михайлівна - заступник директора з наукової роботи НДІ інтелектуальної власності НАПрН України д.ю.н., професор, член-кореспондент  НАПрН Украіни яка проаналізувала стан та перспективи розвитку законодавства в сфері захисту прав інтелектуальної власності та практику використання адміністративної, кримінальної та цивільної відповідальності. НДІ інтелектуальної власності вже два роки працює у цьому напрямку і конференція дасть змогу підвести певні підсумки.

Роман Станіславович Кірін, доктор юридичних наук, доцент, судовий експерт, Дніпропетровський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України у свою доповідь приділив проблемі підготовки державних Іp-інспекторів, як суб’єктів адміністративного процесу. Пан Кірін звернув увагу на відсутність державної підготовки експертів в Україні та висловив пропозиції щодо покращення  цієї ситуації. 

Алла Сазонівна Ромашко, к.т.н., доцент КПІ імені Ігоря Сікорського підняла проблему авторської винагороди за раціоналізаторську пропозицію та  законодавче забезпечення охорони цьому об’єкту інтелектуальної власності. Вона відзначила необхідність прийняття законодавчого акту щодо охорони прав на раціоналізаторську пропозицію.

На конференції виступив Ткаченко Ігор Олександрович, президент Міжнародного руху «Світ Винахідників і Творців». Він познайомив учасників із роботою громадської організації та звернув увагу на ситуацію з забезпеченням безпеки діяльності винахідників, особливо тих, розробляє унікальні інтелектуальні продукти, що стають конкурентними на ринку.

У роботі конференції також взяли участь наукові співробітники та аспіранти Науково-дослідного інституту інтелектуальної власності.

Оргкомітет зібрав пропозиції учасників аби передати їх у подальшому у відповідні державні установи.

За матеріалами доповідей планується видання наукового збірника.

 

Останні новини

Анонс подій

Анонс конференцій

 

 

    

 

Зв'яжіться з нами

Для отримання послуг з аудиту та експерної оцінки, консультацій з питань інтелектуальної власності.

Контакти

Київ, 03150 вул. Казимира Малевича, 11

Тел.: +38 (044) 200 08 76
Email: ndiivu@gmail.com