27 вересня 2019 року пройшла VII Всеукраїнська науково-практична конференція молодих вчених та студентів з проблем інтелектуальної власності за тематикою: «Законодавство України у сфері інтелектуальної власності та його правозастосування: національні, європейські та міжнародні виміри».

Захід, що був організований кафедрою інтелектуальної власності Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Науково-освітнім центром з інтелектуальної власності та Науково-дослідним інститутом інтелектуальної власності НАПрН України, об'єднав студентів та молодих дослідників з 17 університетів України, а також закордонних гостів з м. Страстбург (Франція) та м. Аліканте (Іспанія).

Пленарне засідання конференції розпочалося з вітального слова заступника декана юридичного факультету з наукової роботи та міжнародних зв’язків, д.ю.н., професора Отраднової О.О. та в.о. завідувача кафедри інтелектуальної власності, директора Науково-освітнього центру з інтелектуальної власності, д.ю.н., доцента Кодинець А.О., що наголосили на актуальності теми конференції та важливості прийнятих законодавчих змін у сфері інтелектуальної власності.

З вітальним словом також виступила професор кафедри інтелектуальної власності, академік НАПрН України, директор НДІ інтелектуальної власності НАПрН України, д.ю.н., професор Орлюк О.П., яка розповіла про значення розробки проекту Національної стратегії інтелектуальної власності, його вплив на реформування державної політики у сфері інтелектуальної власності, що дозволить прискорити інноваційний розвиток України відповідно до вимог Угоди про асоціацію з ЄС.

Представники Науково-дослідного інституту інтелектуальної власності виступили із доповідями щодо актуальних проблем галузі. Сопова К.А., заступник керівника Центру експертних досліджень НДІ інтелектуальної власності НАПрН України, патентний повірений к.ю.н. - із доповіддю на тему: «Поняття та види академічного плагіату. Методи його виявлення». Сучасний стан і перспективи розвитку судової експертизи об’єктів інтелектуальної власності висвітлив у своїй доповіді судовий експерт, патентний повірений, к.ю.н. Петренко С.А.

За результатами VII Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих вчених та студентів з проблем інтелектуальної власності буде підготовлено збірник наукових праць.

 

Останні новини

Анонс подій

Анонс конференцій

 

 

    

 

Зв'яжіться з нами

Для отримання послуг з аудиту та експерної оцінки, консультацій з питань інтелектуальної власності.

Контакти

Київ, 03150 вул. Казимира Малевича, 11

Тел.: +38 (044) 200 08 76
Email: ndiivu@gmail.com