Головний науковий співробітник Інституту Генадій Андрощук взяв участь у навчанні за польсько-українською програмою міжнародного стажування «Школа польського права» (Szkoła Prawa Polskiego).

Програма була створена на базі юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка у  співпраці і за підтримки Факультету права і адміністрації Варшавського університету (Польща). Ініціатором і фундатором Школи є Центр дослідження польської правової доктрини (Centrum Promocji Polskich Nauk Prawnych) Факультету права та адміністрації Варшавського університету.

Першими слухачами Школи стали понад 50 учасників - представники юридичного факультету КНУ, науковці, фхівці сфери та практикуючі юристи, представники судової системи. 

Програма Школи польського права включала інтенсивний курс з вивчення польської мови для юристів і складання іспиту, вивчення основ польського права, зокрема права інтелектуальної власності, відповідність  законодавству Європейського Союзу від найкращих викладачів Варшавського університету. 

Після закінчення Школи польського права слухачі отримали Сертифікат про міжнародне стажування у Варшавському університеті, що є підтвердженням підвищення кваліфікації, необхідної для отримання звання доцента/професора (сертифікат міжнародного стажування). Для кращих випускників передбачені також наукові стажування в навчальних/наукових/юридичних-консалтингових організаціях Польщі та України.

Підсумком навчання стала організація науково-експертного семінару «Європейської конвенція з прав людини як основа правової системи Польщі та України». Учасники програми, викладачі КНУ імені Тараса Шевченка, юристи-практики й експерти в галузі права обговорили національні аспекти застосування базових прав і свобод людини. Співорганізаторами українсько-польського заходу виступили Центр польського права юридичного факультету КНУ імені Тараса Шевченка, представництво Центру досліджень польської правової доктрини факультету права та адміністрації Варшавського університету на юридичному факультеті, Посольство Республіки Польща в Україні та Міністерство закордонних справ Республіки Польща. 

Учасники семінару дискутували щодо різноманітних аспектів впливу положень Європейської конвенції з прав людини на формування правових систем Польщі та України, визначали перспективи й напрями подальшої розбудови цих галузей в обох країнах.

Головний науковий співробітник НДІ інтелектуальної власності НАПрН України, канд. екон. наук, доцент Г.О. Андрощук отримує сертифікат про закінчення Школи польського права (зліва Томаш Гіаро – професор, декан факультету права й адміністрування Варшавського університету, справа - директор Школи польського права, кандидат юридичних наук, доцент Олеся Радишевська. 

На фото: випукники Школи польського права д.ю.н, професор В.В. Костицький і канд. екон. наук, доцент Г.О. Андрощук з Надзвичайним і Повноважним Послом Польщі в Україні Яном Пєкло 

Понад 50 слухачів Школи польського права - представники юридичного факультету й співробітники інших науково-академічних осередків України, отримали сертифікати про міжнародне стажування у Варшавському університеті. Після короткого відпочинку Центр польського права розпочинає роботу другого семестру 2018/2019 навчального року.

Останні новини

Анонс подій

Анонс конференцій

 

 

    

 

Зв'яжіться з нами

Для отримання послуг з аудиту та експерної оцінки, консультацій з питань інтелектуальної власності.

Контакти

Київ, 03150 вул. Казимира Малевича, 11

Тел.: +38 (044) 200 08 76
Email: ndiivu@gmail.com