Подорож до центрального офісу Всесвітньої організації інтелектуальної власності дала можливість не тільки поспілкуватися та попрацювати з провідними фахівцями в сфері ІВ з інших країн, а й зрозуміти високу західну правову культуру відношення до права інтелектуальної власності. Висловлюю щиру подяку Олені Павлівні Орлюк за надану можливість та вже рідній кафедрі інтелектуальної власності КНУ та викладацькому складу, завдяки якому ми змогли гідно представити свої знання та навички перед світовою спільнотою фахівців з права інтелектуальної власності.

БРУДНЯК Сергій, учасник візиту

 

Всесвітня Організація Інтелектуальної Власності - назва говорить сама за себе. Монументальність архітектури офісів та неповторна атмосфера женевських вуличок - та фантастична комбінація, що супроводжувала мене протягом усієї поїздки. Що ж до власне заходів, то багато в чому їхня успішність була детермінована поєднанням таких різних культур в одному приміщенні, хоча не думаю, що варто нагадувати про захмарний рівень організації. Досі зачудований тим фактом, що вдалося не лише виконати основну місію - представити свою тему та почерпнути безліч цікавинок від інших делегатів - а й провести кілька незабутніх вечорів в компанії неймовірних людей.
АНТІПОВ Семен, учасник візиту

 


Поїздка у ВОІВ з навчальним візитом залишила в моїй скупій душі студента старших курсів одну дуже сильну емоцію, яку не так просто викликати, і тим більше не так просто загасити. Це натхнення. Натхнення і надалі вивчати особливості права інтелектуальної власності в Україні і світі. Натхнення (з невеликим присмаком надії) досліджувати можливості іноваційного розвитку для України, ключом для яких, на мою думку, будуть саме належним чином захищені національні об'єкти права ІВ. Натхнення використати отримані знання та настанови. Уже вкотре перечитуючи законспектовані нашвидкоруч тези з доповідей представників ВОІВ та іноземних колег, перелистуючи інформаційні довідники та бюлетні бібліотеки ВОІВ, хочеться насамперед висловити подяку Alma-mater в особі кафедри інтелектуальної власності за те, що більшість сказаного під час візиту, незважаючи на свою актуальність, було далеко не в новинку для нас, як для студентів спеціальності ІВ. Подякувати усім причетним для організації нашої поїздки людям. Подякувати за подароване відчуття маленької наукової одиниці, та особливо подякувати керівнику нашої поїздки - Олені Павлівні Орлюк, яка вміє одним поглядом приструнити, підтримати та підсказати. Scientia potentia est, то ж основний висновок для мене після візиту у ВОІВ, намагатись не просто консервувати цю силу, а приготувати з неї "корисну та поживну страву".

ЗОЗУЛЮК Андрій, учасник візиту 

 

І вкотре КНУ доводить статус найкращого університету країни! Ці рядки, протягом навчання в стінах рідного Червоного, я згадувала неодноразово, а навчаючись на магістратурі, знову отримала можливість в цьому переконатись! Напередодні новорічних свят тон чудовому настрою задав освітній візит до штаб-квартири ВОІВ в м. Женева. Чудова організація, насичена програма, актуальні питання інтелектуальної власності, зустрічі з працівниками ВОІВ, дискусії та міжнародна співпраця - протягом трьох днів магістранти КНУ ОП "Інтелектуальна власність" мали унікальну нагоду почерпнути для себе корисну інформацію, яка стане для них орієнтиром в майбутній професії. "Традиційні знання", "штучний інтелект", "блокчейн" - теми, які сьогодні піднімає молодь. В ці моменти дійсно відчуваєш, що IP-сфера живе, розвивається щосекунди. Емоції та враження переповнюють: подорож до Женеви залишиться в пам'яті як одна із найяскравіших подій у житті! Навчальна поїздка розширила коло знань та знайомств і ще раз переконала мене, що інтелектуальна власність - рушій прогресу, а Швейцарія - не просто шоколад та годинники, а й надзвичайно приємні та гостинні люди, безпека та стабільність. Велика подяка університетові, кафедрі інтелектуальної власності та Олені Павлівні Орлюк, які зробили цю поїздку можливою, всебічно турбувалися та допомагали нам. Ця неймовірна подорож залишиться у пам'яті на все життя, а набутий досвід допомагатиме нам у розбудові надійної правової держави.

ВАКАРЄВА Карина, учасниця візиту

 

Приємним бонусом мого навчання на магістратурі став освітній візит до штаб-квартири ВОІВ у Женеві. Вперше студенти КНУ отримали можливість долучитися до проведення щорічної конференції з питань інтелектуальної власності під егідою ВОІВ, тому наша група відчувала велику відповідальність достойно представити альма-матер. Конференція об’єднала студентів та викладачів з України, Ізраїлю, Білорусі та Киргизстану. Протягом трьох днів учасники слухали доповіді працівників ВОІВ щодо сучасних тенденцій розвитку інтелектуальної власності, виступали з власними презентаціями та обговорювали найбільш актуальні проблеми та виклики галузі. Окрім участі у конференції я мала змогу прогулятися вуличками Женеви, яка є центром світової дипломатії і водночас надзвичайно мальовничим європейським містом. Навчальна поїздка до штаб-квартири ВОІВ подарувала мені не лише нові знання та знайомства, а й надала впевненості у тому, що інтелектуальна власність створює майбутнє людства. Висловлюю велику подяку університетові, кафедрі інтелектуальної власності та особисто Орлюк Олені Павлівні за можливість отримати такі незабутні враження. Я переконана, що набутий досвід сприятиме моєму професійному зростанню як фахівця з права інтелектуальної власності у майбутньому.

КЛОЧКО Ольга, учасниця візиту 

 

З перших курсів навчання в університеті я була впевнена, що моє життя буде пов’язане із інтелектуальною власністю. Але тоді я і мріяти не могла про таку можливість потрапити до штаб-квартири Всесвітньої організації інтелектуальної власності в Женеві. Чи можливо виразити простими словами, які відчуття переповнювали мене в ту мить, коли наша команда приїхала у ВОІВ? Декілька хвилин ми жадібно вбирали очима все навколо. Потім почався сам захід. Доповіді про штучний інтелект, digital fashion, традиційні знання, знайомство із системами інтелектуальної власності інших країн, жива дискусія – все це перевершило всі мої очікування від поїздки в Женеву. Неймовірні емоції, незрівнянний досвід, безцінні знання та нові цікаві знайомства. Ця наукова пригода назавжди викарбувалась в моїй пам’яті. Я вдячна, що в мене була така можливість, найкраща команда та найсильніший лідер – Олена Павлівна.

ВЄЛІКЯН Луіза, учасниця візиту

       

 

 

 

 

ВІЗИТ СТУДЕНТІВ ДО ОФІСУ ВОІВ (ЖЕНЕВА)

Студенти-магістри інтелектуальної власності відвідали головний офіс WIPO (м. Женева), де ознайомились із роботою організації та провели презентації своїх фахових досліджень щодо актуальних проблем ІВ в Україні.

ЗУСТРІЧ ІЗ ОЧІЛЬНИКОМ ПРЕДСТАВНИЦТВА УКРАЇНИ ПРИ ООН

Юрій Клименко, очільник постійного представництва України при ООН та інших міжнарожних організацій радо вітав молодих фахівців ІВ з України

Останні новини

Анонс подій

Анонс конференцій

 

 

    

 

Зв'яжіться з нами

Для отримання послуг з аудиту та експерної оцінки, консультацій з питань інтелектуальної власності.

Контакти

Київ, 03150 вул. Казимира Малевича, 11

Тел.: +38 (044) 200 08 76
Email: ndiivu@gmail.com