Місія. Всесвітня організація інтелектуальної власності  - міжнародна організація, що нараховує 191 державу-учасницю та завдяки цьому слугує глобальним майданчиком для розробки угод, обговорення питань політики, зміцнення співробітництва та поширення знань у сфері інтелектуальної власності.

Мета організації - очолити роботу з формування збалансованої та ефективної системи інтелектуальної власності. Оскільки інтелектуальна власність є потужним важелем розвитку інноваційної економіки, вона відіграє важливу роль у стимулюванні та підтримці сучасної науки.

Створення науково-освітнього центру. Для закладів вищої освіти впровадження та комерціалізація результатів наукових досліджень, що проводяться у їх стінах стає запорукою  успішного розвитку, підвищення авторитету закладу та стимулом для забезпечення наукового потенціалу. Доброю практикою нині стало утворення на базі закладів вищої освіти науково-освітніх центрів, що сприяють обміну та поширенню знань не тільки в країні, а й за її межами. В першу чергу завдяки академічній мобільності науковців та студентів, участі в міжнародних конференціях та конгресах, що дозволяють налагодити зв’язки між представниками наукових кіл галузі, обмінюватися досвідом та розробками.

Науково-дослідний інститут інтелектуальної власності є одним із співзасновників Науково-освітнього центру з інтелектуальної власності, що з 2017 року працює на базі кафедри інтелектуальної власності КНУ імені Тараса Шевченка.

Центр забезпечує:

  • реалізацію спільних освітньо-професійних, освітньо-наукових та наукових програм,
  • підвищення кваліфікації працівників державної системи правової охорони інтелектуальної власності,
  • підготовку наукових експертних висновків з питань інтелектуальної власності (в тому числі наукову експертизу проектів законів та інших нормативно-правових актів),
  • консультує викладачів та студентів Університету,
  • проводить просвітницькі заходи з питань інтелектуальної власності для широкої громадськості.

Організація навчального візиту до ВОІВ. У рамках діяльності Науково-освітнього центру інтелектуальної власності директор  Науково-дослідного інституту інтелектуальної власності, Олена Орлюк взяла участь у Навчальному візиті до штаб-квартири Всесвітньої організації інтелектуальної власності (Еducational briefings for groups of students, professionals and others to learn about our work) у Женеві.

У рамках візиту на заході Current Issues in Intellectual Property Rights відбулися презентації студентів, що представляли провідні університети та освітні центри Ізраїлю, України, Білорусі, Киргизстану та інших країн. Студенти-магістри з України під час дискусій з учасниками з інших країн мали можливість обговорити широке коло питань інтелектуальної власності:  від стрімкого розвитку та потенціалу штучного інтелекту, впливу технологій до блокчейну та набутків традиційних знань.

Із привітальним словом виступив пан Михайло Свантер,  директор TDS WIPO. Свої доповіді представили його колеги, а також Касим Величко, який активно опікується розвитком офісу TISC в Україні.

Учасники змогли ознайомитися із напрямами діяльності ВОІВ та ділилися досвідом розв’язання проблем охорони й захисту прав інтелектуальної власності у національних юрисдикціях, активно обговорювали проблематику штучного інтелекту та ІР-сфери, досліджували шляхи розвитку інноваційних систем тощо. 

Україна, як держава що має потужний науковий потенціал, зацікавлена у молодих професійних кваліфікованих кадрах, що здатні представляти її інтереси за кордоном в міжнародних організаціях та представництвах.

Потужною мотивацією, що надихала студентів до професійного зростання, послужив візит до посольства України в Женеві. Велику гордість відчули, коли пан Юрій Клименко, який очолює Постійне представництво України при ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві, вітаючи гостей, відзначив, що він є випускником КНУ імені Тараса Шевченка! Так само як і пан Олександр Шевченко, який є заступником керівника програм TDS WIPO. Наочний доказ, що за бажання освіта  відкриває необмежені можливості! Особливо, якщо із часом набувати додаткових знань у провідних університетах світу й підвищувати свій професійний рівень.

Довгострокова співпраця. У процесі візиту було досягнуто домовленості про підписання меморандуму щодо співпраці в сфері наукової та освітньої діяльності між ВОІВ, Науково-дослідним інститутом інтелектуальної власності НАПрНУ та Київським національним університетом імені Тараса Шевченка. 

       

 

 

 

 

ВІЗИТ СТУДЕНТІВ ДО ОФІСУ ВОІВ (ЖЕНЕВА)

Студенти-магістри інтелектуальної власності відвідали головний офіс WIPO (м. Женева), де ознайомились із роботою організації та провели презентації своїх фахових досліджень щодо актуальних проблем ІВ в Україні.

ЗУСТРІЧ ІЗ ОЧІЛЬНИКОМ ПРЕДСТАВНИЦТВА УКРАЇНИ ПРИ ООН

Юрій Клименко, очільник постійного представництва України при ООН та інших міжнарожних організацій радо вітав молодих фахівців ІВ з України

Останні новини

Анонс подій

Анонс конференцій

 

 

    

 

Зв'яжіться з нами

Для отримання послуг з аудиту та експерної оцінки, консультацій з питань інтелектуальної власності.

Контакти

Київ, 03150 вул. Казимира Малевича, 11

Тел.: +38 (044) 200 08 76
Email: ndiivu@gmail.com