Як запобігти академічному плагіату з'ясовували на тренінгу, що проводився 24 травня в Науково-дослідному інституті інтелектуальної власності НАПрН України.

Учасники тренінгу набули досвіду та навичок для оцінки текстових запозичень та запобігання академічному плагіату.

 

Як використовувати всі можливості комп’ютерної програми з пошуку текстових запозичень для спрощеного аналізу наукових творів? Як правильно оцінити знайдені програмою текстові запозичення на предмет наявності академічного плагіату? Про це, а також про співвідношення понять плагіат, академічний плагіат та порушення авторських прав, некоректність терміну «самоплагіат» та його сутність, про правила цитування, алгоритми дослідження та аналізу текстових запозичень, охороноздатні елементи наукових творів, а також основні доктрини в авторському праві, що застосовуються для оцінки схожості творів говорили на тренінгу «Запобігання академічному плагіату та методи його виявлення у наукових роботах», організованим НДІ ІВ. 

До участі у тренінгу залучились викладачі Черкаського національного університету, юристи та науковці. Тренерами виступили  Катерина Сопова, к.ю.н. заступник керівника Центру експертних досліджень НДІ ІВ НАПрН України, Анна Штефан, к.ю.н., завідувач відділом авторського права і суміжних прав НДІ ІВ НАПрН України, Андрій Сідляренко, Голова Unicheck Україна, Євгенія Недогібченко, науковий співробітник НДІ ІВ НАПрН України.

У майбутньому планується проведення таких тренінгів на базі НДІ ІВ НАПрН України та Компанії Unicheck, тому уважно слідкуйте за нашими анонсами

 

 

 

Останні новини

Анонс подій

Круглий стіл

 

    

 

Зв'яжіться з нами

Для отримання послуг з аудиту та експерної оцінки, консультацій з питань інтелектуальної власності.

Контакти

Київ, 03150 вул. Казимира Малевича, 11

Тел.: +38 (044) 200 08 76
Email: ndiivu@gmail.com